Dixville Notch már eredményt hirdetett – Biden elsöprő győzelmet aratott

Dixville Notch már eredményt hirdetett – Biden elsöprő győzelmet aratott

Aktivista Biden mellett kampányol, Joe Biden kampánygyűlése a floridai Coconut Creekben - 2020. október 29., (Fotó: Gurzó Ákos6Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gurzó Ákos jelenti Miamiból:

Öt perc alatt leadták szavazataikat a New Hampshire-i Dixville Notch lakói, ahol helyi idő szerint 0 óra 0 perckor nyitották meg a szavazófülkét. A település öt állampolgára szavazott, Joe Biden demokrata elnökjelölt elsöprő győzelmet aratott.

A hagyományok szerint három New Hampshire-i településen – Dixville Notch, Millsfield and Hart's Location – szavaznak leghamarabb az amerikai választások napján. A koronavírus-járvány miatt Hart's Location idén szakított a tradíciókkal és délelőtt tartják a szavazást, Dixville Notch és Millsfield azonban éjfél után kinyitották az urnákat.

Dixville Notch-ban hatvan éve kezdődött a tradíció. Mint eddig mindig, most is nagyon gyorsan, tíz perc alatt lezárult a választás és eredményt is hirdettek a településen. Az öt választópolgár mindegyike Joe Bidenre szavazott az elnökválasztáson.

A kedd hajnali adatok szerint mintegy 100 millió amerikai már előzetesen leadta voksát. A felmérések szerint Joe Biden 6,7 százalékponttal vezet Donald Trumppal szemben országos szinten az összesített adatok szerint. A csatatér államokban 2,8 százalékpont a különbség a demokrata párti jelölt javára – derül ki a Real Clear Politics jelentéséből, amelyben mintegy 300 felmérés adatait használták fel.