Újra fogják számolni a szavazatokat Georgiában

Újra fogják számolni a szavazatokat Georgiában

Tüntetők követelik az elnökválasztáson leadott összes szavazat megszámlálását a philadelphiai városháza épülete előtt 2020. november 4-én, egy nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után (Fotó: MTI/AP/Matt Slocum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gurzó Ákos jelenti az Egyesült Államokból:

Újra fogják számolni a szavazatokat Georgia államban a két jelöltre leadott voksok közötti kis különbség miatt – jelentette be Brad Raffensperger az állam választási bizottságának vezetője, helyi idő szerint pénteken délelőtt.

Jelenleg Georgiában túl szoros a küzdelem ahhoz, hogy eredményt lehessen hirdetni. A nagyjából ötmillió leadott szavazat közül csak néhány ezres a különbség a két jelölt között. Mivel ilyen kicsi az eltérés, ezért újraszámoljuk a szavazatokat – mondta Brad Raffensperger.

A republikánus párti tisztviselő hozzátette: döntésük hatása túlmutat Georgia határain, nagy jelentőséggel bír az egész ország számára is. A bejelentéskor 99 százalékon állt a szavazatok feldolgozottsága. Joe Biden esetében 2 450 158, Donald Trump oldalán 2 448 580 voksot számoltak össze.  

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.