Újra fogják számolni a szavazatokat Georgiában

Újra fogják számolni a szavazatokat Georgiában

Tüntetők követelik az elnökválasztáson leadott összes szavazat megszámlálását a philadelphiai városháza épülete előtt 2020. november 4-én, egy nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után (Fotó: MTI/AP/Matt Slocum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gurzó Ákos jelenti az Egyesült Államokból:

Újra fogják számolni a szavazatokat Georgia államban a két jelöltre leadott voksok közötti kis különbség miatt – jelentette be Brad Raffensperger az állam választási bizottságának vezetője, helyi idő szerint pénteken délelőtt.

Jelenleg Georgiában túl szoros a küzdelem ahhoz, hogy eredményt lehessen hirdetni. A nagyjából ötmillió leadott szavazat közül csak néhány ezres a különbség a két jelölt között. Mivel ilyen kicsi az eltérés, ezért újraszámoljuk a szavazatokat – mondta Brad Raffensperger.

A republikánus párti tisztviselő hozzátette: döntésük hatása túlmutat Georgia határain, nagy jelentőséggel bír az egész ország számára is. A bejelentéskor 99 százalékon állt a szavazatok feldolgozottsága. Joe Biden esetében 2 450 158, Donald Trump oldalán 2 448 580 voksot számoltak össze.