Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Árnyék podcastban külföldön élő magyarok vitatják meg a hazai belpolitikai élet és a külpolitika érdekes híreit.

Az Eurovíziót már biztosan megnyerte Ukrajna, a háború egyéb mozzanatairól valószínűleg majd a történelemkönyvek lapjain olvasva fogunk tudni jobban eligazodni. Az európai szolidaritást kifejező legjobbnak járó díj hírével kapcsolatban olyanokról beszélgettünk, hogy:
• belefér-e a szólásszabadságba az a vélemény, hogy az ukrán győzelem nem volt fair döntés a többi szereplővel szemben, vagy azonnali kirekesztést von maga után a jobb körökből?
• a liberalizmusra hivatkozva leírjuk-e, aki mást gondol?
• ha mindenki azt gondol magáról, amit akar, akkor a másiknak mennyire feladat a megkívánt nyelvi kifejezések közötti eligazodás?
• gondolhatja-e magáról egy meleg azt, hogy ő inkább b.zi?
• ha a fürdőruha-modell lehet super size, akkor miért ne legyenek a showbizniszben rossz hangú, hamisan daloló énekesek is?

A gyerekeink jövője felett érzett aggodalmunk is hangot kap, nem csak a helyesen megválasztott szavaik, és eltérő identitásokat befogadó képességük függvényében látjuk borúsan, ami nekik örökül marad, ott a mindennapos klíma-hírözön, amitől szoronghatunk velük, helyettük, értük. Arra a rémisztő tényre már nem is maradt időnk, hogy Magyarország új kormányában nincs minisztériuma az oktatásnak, pedig lehet, hogy akkor lehetne bizakodni, hogy piros volt a paradicsom, nem sárga...

Pettik Ági – Izrael
Bán András – Svédország
Derdák András – Franciaország
Pajer Kristóf – Anglia
Hang: Barcza Gergely

Az Árnyék podcast Patreon támogatói oldala itt található.