Magyarok a Finnugaron – Árnyék podcast

Magyarok a Finnugaron – Árnyék podcast

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Árnyék podcastban külföldön élő magyarok vitatják meg a hazai belpolitikai élet és a külpolitika érdekes híreit.

Ha okosan kommentelsz az Árnyék podcast közösség zárt Facebook-csoportban, lehet, hogy vendég leszel az adásban, mint a Balogh Zoli. Témánk főleg a finn NATO-csatlakozás, a finnek, no meg a francia tüntetéshullám. Legtöbb otthon tartott lőfegyver, szimpatikus nácik, háborús történetek a szaunában, demokratizálódott vadászat, vadhús vákuumfóliàban, koncentrációs tábor honfitársaknak, trauma és feldolgozás, történelmi tapasztalat, orosz-finn együttélés, 30-ról 70 százalékra ugró NATO-csatlakozási kedv, oroszok külföldön. Tüntetnek a franciák, mert nem tudják milyen jó nekik a szociális, gondoskodó államukban, izgalmas tavasz vonatok, buszok és szemétszállítás nélkül.

Balogh Zoltán – Finnország
Pettik Ági – Izrael
Derdák András – Franciaország
Pajer Kristóf – Anglia
Hang: Barcza Gergő

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.