Megrohamozták a budapestiek a fürdőket az olcsó jegyekért

Megrohamozták a budapestiek a fürdőket az olcsó jegyekért

A jegyárusító weboldal november 4-e reggelén (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek éjfélkor megrohamozták az emberek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jegyvásárlási rendszerét – Buda, Pest és Óbuda egyesülésének 150. évfordulója alkalmából ugyanis egy napra 150 forintért árulták a főváros patinás gyógyfürdőinek belépőjegyeit. „A budapesti fürdők születésnapi ajándékkal köszöntik a budapestieket az évforduló napján, így 2023. november 17-én mindössze 150 forintért lehet fürdőzni. A belépők 2023. november 4-től vehetők meg kizárólag online módon. A jegyek kizárólag 2023. november 17.-én, azaz Budapest születésnapján érvényesek. A belépő tartalmazza a medencék és szaunák használatát szekrényhasználattal/kabinhasználattal. A kedvezményes, névre szóló belépőt kizárólag ugyanazon nevet tartalmazó budapesti lakcímkártyával rendelkezők vehetik igénybe. A lakcímkártyát belépés előtt a jeggyel együtt fel kell mutatni” – írták a közleményben.

A rendkívül kedvezményes lehetőséggel annyira sokan próbáltak élni péntek éjfélkor, hogy a szerverek nem bírták a rohamot. Mi is egy asztali gép, egy laptop és egy mobiltelefon segítségével próbálkoztunk, de éjfél után, nulla óra egy perckor az online jegyvásárló programban még azt írta a kedvezményes jegyekre, hogy „hamarosan.” Már ekkor látszott, hogy hatalmas az érdeklődés, mert az addig kiválóan működő oldal egyre nehezebben töltött be újra a frissítéseknél. Negyed egykor aztán megváltozott a 150 forintos jegyek státusa, így elkezdődhetett a vásárlás. Az öröm korainak bizonyult: a népszerű fürdőknél egyszerűen nem tudtuk kifizetni a kiválasztott jegyeket, hiába próbálkoztunk délelőtti vagy délutáni, kabinos vagy szekrényes belépőkkel. Egy óra után néhány perccel feladtuk a reménytelennek tűnő vállakozást.

Szombat reggel újra próbálkoztunk volna, de ekkora elfogytak a kedvezményes jegyek a népszerű helyek honlapján: a Széchenyi, Rudas, Gellért és Lukács fürdőkbe minden időpontra elfogyott minden belépő. A cikk írásának időpontjában még lehetett 150 forintos jegyet váltani (kizárólag délelőtti belépésre) a Csillaghelyi, a Dandár, a Palatinus, a Paskál és a Pesterzsébeti fürdőkbe.

 

Címkék: Budapest, fürdők