153 millió forintot fizetett 15 millió forintnyi kedvezményért Erzsébetváros előző vezetése

153 millió forintot fizetett 15 millió forintnyi kedvezményért Erzsébetváros előző vezetése

Ajándékosztás Erzsébetvárosban 2019 szeptemberében (Fotó: Facebook/Erzsébetváros Kártya)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

153 millió forintot költöttek Erzsébetvárosban a választás előtt, hogy 15 millió forintnyi kedvezményt adjanak a lakóknak – állítja a kerületi önkormányzat, amely pénteken feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatban csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az önkormányzat közleménye szerint 2019 augusztusában az Erzsébetváros Kft. és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft. között az Erzsébetváros kártya üzemeltetésére két évre szóló szerződés jött létre, mely 43 millió forint megbízási díjat tartalmazott. 2020 januárjában belső ellenőri vizsgálat indult az ügyben, mely során több szabálytalanság került megállapításra: többek között, hogy a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.

Az Erzsébetváros kártya 2019-ben aránytalanul sok közpénzt emésztett fel. Tavaly – a választások évében – az önkormányzat közel 153 millió forintot költött el az Erzsébetvárosi kártya működtetésére, valamint különböző akciókra. Az ingyen sonka, az ingyen fenyő és az almáspite akció 73 millió forintba, a propaganda 16,1 millió forintba, a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek. Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki. A jelenlegi kártyarendszer alapos felülvizsgálatra szorul, annak érdekében, hogy a továbbiakban az Erzsébetváros kártya valóban a kerületi lakosok és a helyben működő vállalkozások érdekeit szolgálja – olvasható az önkormányzat közleményében.

A kerületet a fideszes Vattamány Zsolt vezette az előző ciklusban, októberben azonban győzött az ellenzéki összefogás, a DK-s Niedermüller Péter lett az új polgármester.