17 éves fiú késelt meg egy tanárnőt Győrben – Emberölés kísérlete miatt nyomoznak

17 éves fiú késelt meg egy tanárnőt Győrben – Emberölés kísérlete miatt nyomoznak

A rendőrség által közreadott kép a győri késelés utáni helyszínelésről.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részletek is kiderültek a győri Jedlik Ányos szakközépiskolában történt csütörtöki késelésről.

Az MTI tudósítása szerint Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen arról számolt be, hogy egy 17 éves fiú késelt meg egy 51 tanárnőt. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét a helyszínen elfogták.

Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt. (Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

A megsebesített oktatóról eddig annyit közöltek, hogy kórházba szállították. Most Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója azt mondta az állami hírügynökségnek, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Az Index számolt be elsőként a bűncselekményről, de még mindig sok a nyitott kérdés annak kapcsán, hogyan történt a késelés.

A rendőrség által közreadott kép a helyszínelésről

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság legfrissebb közleménye szerint a fiatalt előállították, ahol vele szemben emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A délutáni tájékoztatás szerint elszámoltatása, illetve a tanúk kihallgatása jelenleg is folyamatban van.