170 millió forintot kapott a CÖF a Szerencsejáték Zrt.-től

170 millió forintot kapott a CÖF a Szerencsejáték Zrt.-től

Olasz kiállás a Békemenet mellett (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánosságra hozták a békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványának juttatott szerencsejátékos pénzek szerződéseit. Ennek alapján a pénz nagy része klasszikus reklámszerződés volt – derül ki az Átlátszó által közzétett iratokból. Mint írják, 2018-ban 70 millió, 2020-ban pedig 100 millió forintot adott az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. leánycége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. (SZNP) a CÖF alapítványának. Az SZNP egyébként kitakarva adta ki a támogatási szerződéseket, a K-Monitor emiatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult. A hatóság pedig felszólította a céget, hogy mutassák be kitakarás nélkül az iratokat.

A támogatás feltételei között szerepelt egyebek mellett, hogy a Civil Akadémia nevű rendezvényen, valamint az alapítvány sajtótájékoztatóin kiteszik a Szerencsejáték Zrt. logóját és reklámfalat raknak ki. De az is, hogy ezer példányban kiadnak egy receptkönyvet a korszerű táplálkozásról. Például 10 millióra taksálták, hogy évente megrendezett eseményen kihelyezik a Szerencsejáték Zrt. 2 darab rollup-ját.