200 hektáron lángolt a puszta a Hortobágyon

200 hektáron lángolt a puszta a Hortobágyon

Tűz – Fotónk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kigyulladt a puszta aljnövényzete Hortobágyon, a Faluvéghalma major közelében hétfő délután, a jelentős kiterjedésű tüzet nagy erőkkel oltják a tűzoltók – tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Papp-Kunkli Nóra elmondta: délután öt hektár területen gyulladt ki az aljnövényzet, jelenleg már 180 hektáron ég a puszta, a tüzet a késő délutáni órákra körülhatárolták a tűzoltók, így várhatóan nem terjed tovább a tűz.

A térségbe Hajdúnánásról, Balmazújvárosból, Tiszaújvárosból, Tiszafüredről, Karcagról és Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók és vízszállítók. Az oltást nehezíti, hogy természetvédelmi területen terjed a tűz, ami korlátozza a beavatkozási lehetőségeket - magyarázta a szóvivő.

Frissítés: Estére eloltották a tüzet – közölte a katasztrófavédelem. A nádas és az aljnövényzet mintegy kétszáz hektáron égett.

 

Címkék: tűzeset, Hortobágy