24.hu: Végleg megszüntette a bíróság Herczeg Zoltán bűnügyi felügyeletét

24.hu: Végleg megszüntette a bíróság Herczeg Zoltán bűnügyi felügyeletét

Herczeg Zoltán (Forrás: a divattervező közösségi oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszületett a végleges döntés Herczeg Zoltán bűnügyi felügyeletének megszüntetése ügyében – tudta meg a 24.hu. A lap az ügyben megkereste Szabó Józsefet, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjét, aki elmondta, az eljáró nyomozási bíró elutasította az ügyészség fellebbezését, és véglegesen megszüntette mindkét gyanúsítottnak a bűnügyi felügyeletét. 

Felidézték: a divattervezőre és az ügy másik gyanúsítottjára tavaly október 21-én csaptak le a nyomozók, mivel az érintett lakásán kábítószer-gyanús anyagokat találtak. Herczeg fél évet töltött letartóztatásban és négy hónapot pedig bűnügyi felügyeletben, augusztus 20-án azonban lejárt a korábbi határozat, a bíróság pedig nem hosszabbította meg a nyomkövetős kényszerintézkedést – írták.

A Magyar Hang még júniusban készített interjút Herczeg Zoltánnal, akivel akkor még házi őrizetben beszélgettünk. – A fogyasztást elismertem, de hozzáteszem, soha nem használtam kábítószert nyilvánosan. Az, hogy időnként, szigorúan este, itthon elszívtam egy spanglit lefekvés előtt, egyfajta lelazulás miatt volt. Elismerem, hülyeség, sőt, amióta nem élek vele, sokkal jobb a memóriám, éberebb vagyok, nem hiányzik egyáltalán – állította akkor a divattervező.

Címkék: Herczeg Zoltán