4290 új koronavírus-fertőzöttet találtak, 99 ember elhunyt

4290 új koronavírus-fertőzöttet találtak, 99 ember elhunyt

Egy magyar ápolónő védőfelszerelésben az éjszakai műszakban a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

4290 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az elmúlt 24 órában, ezzel 156 949 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma  – közölte szerda reggel az operatív törzs. Az elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3 380 főre emelkedett. A regisztrált aktív fertőzöttek száma a tájékoztatás szerint jelenleg 118 723 fő. Az aktív fertőzöttek 23, az elhunytak 26, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. A legfrissebb adatok szerint eddig 34 846-an gyógyultak fel a kórból.

A szerdai összesítő szerint 7499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

Az operatív törzs ismét hangsúlyozta: egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme, ezért arra kérik az embereket, fegyelmezetten tartsák be a szabályokat.