444: jelentős Fidesz-előnyt mért az ellenzék által rendelt közvélemény-kutatás

444: jelentős Fidesz-előnyt mért az ellenzék által rendelt közvélemény-kutatás

Az ellenzéki megemlékezés résztvevői 2021. október 23-án (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előválasztás idejéhez képest jelentősen megerősödött és komoly előnybe került a Fidesz az ellenzéki pártok által rendelt, egyelőre nem nyilvános közvélemény-kutatás szerint – értesült a 444.

A portál úgy tudja, hogy 46 százalékos a Fidesz–KDNP, és csak 32 százalékos az ellenzéki összefogás listájának a támogatottsága, a Mi Hazánk 5 százalékot, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 4 százalékot kapna, míg további 12 százalék nem szavazna vagy nem árulja el, hogy kit támogatna. Továbbá 52 százalék mondta azt, hogy a mostani kormány maradását szeretné, és csak 43 százalék akarna kormányváltást.

A 444 úgy tudja, hogy a kormánypárt saját, szintén nem a nyilvánosságnak szánt mérései is hasonló arányokat jeleztek az elmúlt hetekben. 

Márki-Zay Péter ugyan továbbra is járja az országot, és a sajtóban megjelent hírekre közleményekkel és közösségi médiás posztokkal sűrűn reagálnak az ellenzék politikusai, de az előválasztás második fordulója óta nem voltak képesek diktálni a tempót. Azóta alig fordult elő, hogy akár csak egy napra olyan téma foglalkoztassa a közvéleményt, amivel ők jöttek elő – hangsúlyozza a 444.

Még az összellenzéki szövetség kampányban használatos nevét, illetve a kampányszíneit sem találták ki, illetve az ellenzéki lista összeállítása is várat magára. A háttérben folyt eredményes munka is, csakhogy amíg ez kifelé alig látszik, és nincsenek kezdeményezések, új témák, csak a napi lapszemle méltatlankodó megosztása a Facebookon, addig úgy látszik, hogy megállíthatatlan a Fidesz erősödése – jegyzi meg a portál.