A 40 év alattiak körében a Kutyapárt a legnépszerűbb ellenzéki szervezet

A 40 év alattiak körében a Kutyapárt a legnépszerűbb ellenzéki szervezet

A Kétfarkú Kutya Párt Békemenete október 23-án (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 40 év alattiak körében a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a legnépszerűbb – ez derül ki a Medián kutatásából. Emlékeztettek, hogy 40 éves kor körül éles határvonal húzódik a szavazási szándékok tekintetében: az ennél fiatalabbak körében magas az ellenzék támogatottsága, efölött viszont tarol a kormánypárt.

A kutatócég által a közösségi hálón megosztott táblázat alapján a kutya párt a legnépszerűbb az ellenzéki pártok között a 19 százalékos eredményével. Ezzel 3 százalékponttal előzi meg a Momentumot (16 százalék), és ugyanennyivel, vagyis 3 százalékponttal vannak lemaradva a Fidesz-KDNP népszerűségétől. A lista szerint a Momentum után (14 százalékpont) a Mi Hazánk következik, majd a Jobbik (10 százalék).

Egy jelentős szakadék után következik a többi parlamenti és parlamenten kívüli ellenzéki szervezet: a Mindenki Magyarországa (5 százalék), a Demokratikus Koalíció (4 százalék), majd az LMP, a Párbeszéd, az MSZP és a Jakab Péter nevéhez köthető A Nép Pártján Mozgalom is 2-2 százalékon áll.

A 40 évesnél idősebbek viszont sokkal kevésbé támogatják az ellenzéki pártokakat. Abszolút többségük Fidesz-szavazó – állapította meg a Medián. Ebben a korcsoportban az ellenzéki pártok közül a Demokratikus Koalíció tudhatja magáénak a legtöbb szavazót.