A bajai momentumos polgármester „nagyon haragszik” Donáth Annára

A bajai momentumos polgármester „nagyon haragszik” Donáth Annára

Nyirati Klára (a képen balra) Donáth Annát kritizálta (Képernyőfelvétel: Dr. Magóné Tóth Gyöngyi Mária / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donáth Anna DK-t kritizáló kampányát bírálta a Momentum bajai polgármestere, Nyirati Klára egy rendezvényen – vette észre a Telex az erről szóló videót. 

A városvezető azt mondta, ő ezt „borzasztó rosszul” éli meg és nincs ezzel egyedül, állítása szerint beszélt Fekete-Győr András volt Momentum-elnökkel is, aki szerint „Donáth Anna hülyeségeket” csinál. – Ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? (...) A Fidesz csak röhög a markában – fejtette ki. Szerinte Soproni Tamás hatodik kerületi momentumos polgármester is azt mondja az ügyről, hogy „egyszerűen nem tér magához”. Nyirati szerint amit Donáth csinál „nonszensz dolog” és „taktikai hülyeség meg erkölcsileg is az, meg mindenhogy” is. Szerinte vitatkozni azután kéne, hogy visszavették az országot a Fidesztől, mert az a fő ellenség. Hozzátette, az ellenzékieknek – főleg helyben – totálisan együtt kell működni, mert ha külön utakon kezdenek járni, abból semmi nem lesz. Mint mondta, ő most „nagyon haragszik” Donáth Annára.

Később arról is beszélt, „az EP-választáson legyenek külön listák, miért ne lenne, az a normális, mindenki meg akarja mutatni hogy milyen, ilyen elgondolása van, olyan elgondolása van, azzal nincs baj. De helyben muszáj egy csapatot szembeállítanunk a Fidesszel”. – Annának ez egy borzasztó rossz lépése volt, és én csak csodálkozom, hogy miért hagyják. Annyira rossz lépés, hogy most a Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek. Ne jöjjenek, azért, mert most nem kívánatosak Baján – fejtette ki hozzátéve, van is ebből sértődés meg „belső baj”. 

Nyirati azt is kifejtette, Donáth „önsorsrontó kijelentései” közé sorolja, hogy nyíltan beszél arról, hogy a Momentum egy liberális párt, mikor a „liberális” szó évek óta szitokszó a kormánymédiában, „a vidék emberének égnek áll tőle a haja”.