A bíróság elrendelte a szülei megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

A bíróság elrendelte a szülei megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint előbb megölte a szüleit, majd amikor a rendőrök emiatt vele szemben intézkedtek, az egyiküket szintén meg akarta szúrni.

A letartóztatást a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta. A férfi a gyanú szerint a 2024. május 24-dikét megelőző napokban Budapesten, a IV. kerületi lakásukban egy eddig tisztázatlan, de éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették, majd a vele szemben május 24-én intézkedő rendőrt egy vadásztőrrel mellkason akarta szúrni.

A gyanúsított a nyomozási bíró előtt, a letartóztatása elrendelése tárgyában tartott ülésen beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A bíró a beismerő vallomás ellenére – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.