A fideszes Borbély Ádám is beszólt, de ő Hadházynak: „Te szar alak!”

A fideszes Borbély Ádám is beszólt, de ő Hadházynak: „Te szar alak!”

Lázár János építési és közlekedési miniszter (k), Makovecz Pál igazgató (j) és Borbély Ádám (Fidesz), Zugló Önkormányzatának képviselője a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola felújított épületének ünnepélyes átadása előtt 2023. szeptember 28-án. (Fotó: MTI/MTVA/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Egy újabb aljas hazugság az eszelős Hadházytól... Nem szégyelled magad Te szar alak!” – a többi között ezzel reagált a fideszes Borbély Ádám (aki a júniusi választáson alulmaradt Zuglóban a polgármesteri posztért folytatott versenyben a momentumos Rózsa Andrással szemben) Hadházy Ákos friss posztjára.

A független parlamenti képviselő a többi között arról írt a közösségi oldalán, hogy „miután elvesztette a választást Zuglóban a fideszes polgármesterjelölt, leállította a tankerület az iskolaudvarok felújítását. De a történet ennél is csúnyább. Az egyik zuglói iskola felháborodott szülei jelezték, hogy a nyári tanévzáró elmaradt, mert az iskola szerint megkezdődött az udvar felújítása. Aztán pár nap múlva kiderült, hogy mégsem történik ott az égadta világon semmi. Megkeresésemre az igazgató úr arról tájékoztatott,hogy valóban szerették volna a felújítást , de valóban bizonytalan ideig elhalasztották azt. A tankerület csak arról tájékoztatta őt , hogy a felújítás elmarad. De hogy meddig és miért, azzal forduljak hozzájuk”.

Hadházy a posztban úgy folytatta: „ezt az odafordulást megspórolom, mert egyrészt – törvénysértő módon – a tankerületek nem szoktak érdemben válaszolni nekem (sem), másrészt úgyis tudom, mi történt. Hát csak az, hogy a választások előtt a zuglói fideszes polgármester-jelölt azzal kampányolt, hogy ő „elintézte”, „kijárta”, „letárgyalta”, hogy Tiborcz haverjának cége megcsinálja ezeket a felújításokat. (...) Aztán, mivel már a korábbi önkormányzatban is szűk többsége lett a tisztességes képviselőknek és volt egy tisztességes főépítész is, ez az ajánlat szép lassan felment 3,5 milliárdra, de a testület természetesen ezt sem fogadta el. Na ezután tárgyalta le a fideszes jelölt, hogy akkor pár millióért felújítanak néhány iskolaudvart. Majd ezzel bőszen kampányolni kezdett, természetesen a tankerület mindig meghívta őt a szalagátvágásokra. Aztán amikor vesztett, hirtelen vége lett a felújításoknak”. – Viccország, viccpolitikusokkal, viccoligarchákkal – fogalmazott Hadházy.

A reakció nem váratott sokat magára. A már idézett, az eredeti poszthoz írt hozzászólásán túl Borbély Ádám saját oldalán is írt, és ott úgy fogalmazott: „Azt állítja az eszelős bajkeverő, hogy a választások után annyiban maradt az iskolaudvarok felújítása. Figyelmen kívül hagyja, hogy csak az elmúlt másfél hónapban 2 újabb udvart adtunk át (Németh Imre, Hajós), és hogy a kivitelező írásban vállalta a hiányzó 4 udvar 2025.08.31-i határidővel történő átadását. (...) Hadházy Ákos a gyűlöleten és a hazugságon kívül mit intézett Zuglónak?! Ez az ember semmilyen tiszteletet nem érdemel, méltatlan a zuglóiak képviseletére” – írta a politikus, aki a bejegyzésénél részben emojikkal kirakva a nevét szarházi Ákosként említette.

Ezzel két nap alatt a második fideszes politikus választotta a trágárkodást. Szerdán Lázár János írta Vitézy Dávidról a többi között azt, hogy „Aberrált, belvárosi, libsi gyerek”, aki „Magyar Péter s*ggét nyalja”.