A főpolgármesternél járt az öngyilkosságra készülő fiút megmentő Dominik

A főpolgármesternél járt az öngyilkosságra készülő fiút megmentő Dominik

Fináncz Dominik és Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegnap este Fináncz Dominik járt nálam, az a 22 éves fiatalember, aki a múlt héten megmentett egy kétségbeesett fiút a Margit hídon, és megakadályozta, hogy a Dunába vesse magát – írja Facebook-bejegyzésében a főpolgármester.

A poszt szerint Karácsony Gergely már az esemény napján beszélt telefonon Dominikkal, hogy megköszönje helytállását, majd hétfőn a városvezetés nevében egy csekély ajándékot nyújtott át számára, és ezzel köszönte meg hőstettét.

Karácsony arról is ír, a beszélgetés során kiderült, hogy Dominik éppen albérletet keres. Ezért a főpolgármester felhívta olvasóit, hogy aki szívesen kiadná egy megbízható, életmentő fiatalembernek az egy- vagy másfél szobás lakását, ahová kutyát is lehet vinni, az jelentkezzen Facebook-oldalán, és ő továbbítja az információt Dominiknak.

Egyúttal arra kért mindenkit, hogy ha hasonló helyzetben talál valakit, segítsen, ilyenkor egy-két jó szó is sokat számít.

A bejegyzés végén pedig még egyszer megköszönte Dominiknak, hogy példát mutatott emberségből mindenki számára!

A kommentelők között többen is emlékeztetnek arra, hogy amíg az egyik oldalon áll az öngyilkosságra készülő fiatalt megmentő Dominik, addig a másik oldalon azok az autóvezetők, akik ugrásra biztatták az otthonról kitett fiatalt.

Ismert, hogy miközben Dominik a fiatallal beszélgetve igyekezett lebeszélni az elhamarkodott cselekedettől, a hídon áthaladó autókból többen is a következő szavakkal biztatták ugrásra az öngyilkosságra készülő fiatalt: „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!”