„A gyerekeket nem akartam bántani” – állítja a lányai meggyilkolásával vádolt aszódi férfi

„A gyerekeket nem akartam bántani” – állítja a lányai meggyilkolásával vádolt aszódi férfi

A lányai meggyilkolásával gyanúsított aszódi férfi azt állítja, nem akarta bántani a gyerekeit (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem emlékszik semmire – állítja a 47 éves férfi, aki a gyanú szerint megölte lányait, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Az ügyben a rendőrség vádemelést javasol – számolt be róla a police.hu.

Felidézték, állampolgári bejelentés alapján érkeztek járőrök 2022. május 26-án este egy aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A járőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak: egy 14 éves és egy 16 éves lányét.

A rendőrök kiderítették, a gyermekek Heves megyei lakóhelyükről hat nappal korábban érkeztek láthatásra Aszódon élő édesapjukhoz. A férfi, L. Tamás 2022. május 20-áról 21-ére virradóra álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács településre autózott, postán feladta előre megírt végrendeletét, majd egy arra közlekedő mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínről életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitte kórházba, így hetekig nem volt kihallgatható állapotban.

Addig is a rendőrök folyamatosan gyűjtötték a bizonyítékokat. Ennek során lefoglalták bűnjeleket, többek között az elkövetéshez használt, nagyobbik lánya ágyában megtalált baltát, a lakásban talált összes kést, valamint otthoni naptárának bejegyzéseit is megvizsgálták, ahova a férfi a május 21-ei naphoz azt írta: „End” (ami magyarul azt jelenti, „vége” – a szerk.). Később kiderült az is, mindkét gyermek halálát vérvesztéses sokk okozta.

Nem emlékszik semmire – legalábbis azt állítja

Végül a férfi egészségi állapota javult, így a rendőrök kezdeményezték személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását, amelyet a bíróság 2022. június 20-án elrendelt, a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. 

A férfit később többször kihallgatták, ám minden alkalommal az állította: nem emlékszik a lakásában és az Adácson történtekre. Annyit mondott: „a gyerekeket nem akartam bántani”. Az igazságügyi szakértők szerint a férfi a tette, illetve a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban. Szakvéleményükben kitértek arra is, az emlékezetkiesés nagy valószínűséggel a védekezés módjának tekinthető, nem szenvedett ugyanis olyan sérülést, amely károsította volna az emlékezeti funkciókat. Az orvosok számára sem szolgált tettére magyarázattal, a szakértői vizsgálatok alapján vélelmezhetően a válása miatt megélt kudarcok, sérelmek gerjedtek haragra, cselekedetét az elhúzódó frusztráció okozta dühös indulat motiválhatta.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya L. Tamás ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.