A honvédelmi miniszter bejelentette: önjáró löveg érkezik Magyarországra

A honvédelmi miniszter bejelentette: önjáró löveg érkezik Magyarországra

PzH2000 típusú önjáró löveg (Képernyőfelvétel: Szalay-Bobrovniczky Kristóf / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szerdán érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg – emelte ki a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: egy modern hadsereg elképzelhetetlen erős, ütőképes tüzérség nélkül. Hangsúlyozta: elkötelezettek amellett, hogy – „amit a baloldali kormányok leépítettek”, – a Magyar Honvédség egyik legfontosabb szárazföldi fegyvernemét, a tüzérséget helyreállítsák. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy szomszédban dúló háború és az illegális bevándorlók a déli határokon csak tovább erősítették a kormány azon elhatározását, hogy tovább építsék a Magyar Honvédség képességeit.

A magyar kormány – mint kiemelte – Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre. – Mi továbbra is a béke pártján állunk, de a békéhez erő kell – fogalmazott a honvédelmi miniszter, aki szerint ezért is fontos, hogy ezekben az órákban érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely az önjáró tüzérség modern technikai alapokon történő újraépítésének fontos eszköze.