A Honvédkórház főigazgatója szerint a negyedik hullám akár erősebb lehet, mint a harmadik volt

A Honvédkórház főigazgatója szerint a negyedik hullám akár erősebb lehet, mint a harmadik volt

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a fővárosi Honvédkórházban kialakított oltóponton 2021. október 19-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A harmadik oltás felvételére buzdít mindenkit a koronavírus járvány negyedik hullámának enyhítése érdekében a Honvédkórház főigazgatója. Wikonkál Norbert Miklós az M1 csatorna pénteki műsorában hangsúlyozta, hogy a harmadik oltás felvétele jelenti a megoldást a súlyosabb tünetek megelőzésére, illetve akkor is ajánlott a felvétele, ha valaki már átesett a fertőzésen.

Nem lehet pusztán elővigyázatossággal védekezni a vírus ellen, ugyanis a delta variáns képes egy pillanat alatt bárkit megfertőzni – tette hozzá az orvos. Mint elmondta: a harmadik oltás annál is inkább fontos, mert az emelkedő fertőzöttségi adatok azt mutatják, hogy a járvány negyedik hulláma akár erősebb lehet mint a harmadik volt. Az oltás hatékonysága ugyanis 4–6 hónap elteltével csökken, a harmadik adag vakcina viszont felerősítheti a szervezet védekezőképességét – tette hozzá.