A Jobbik Kásler Miklós azonnali eltávolítását követeli

A Jobbik Kásler Miklós azonnali eltávolítását követeli

Kásler Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) miniszterjelöltje a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik alelnöke szerint Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője múlt heti, koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatója alapján alkalmatlan az egészségügy vezetésére.

Lukács László György azt tanácsolja Orbán Viktornak, hogy ne csak az operatív törzsből, de a kormányból is távolítsa miniszterét. A lapunkhoz is eljuttatott közleménye szerint „sajtótájékoztatóján olyan teljesítményt nyújtott, amellyel nemhogy segítette volna megnyugtatni az országot a koronavírus-járvány küszöbén, hanem sokkal inkább zavart okozott a válaszaival”.

A Jobbik szerint nem lehet olyan egészségügyért felelős minisztere hazánknak, aki egy járvány küszöbén egyszerű kérdésekre sem tud válaszolni! – Nem lehet olyan valaki felelős az egészségügyért, aki nem tudja megnyugtatóan megválaszolni az iráni diákokkal kapcsolatos kérdéseket, nem tudja megszervezni az egészségügy megfelelő felkészülését és – mint a válaszaiból kiderült –, fogalma sincs, hogy milyen állapotban van a védekezést és gyógykezelést szolgáló egészségügyi intézményrendszer – írta Lukács László György.

Hogy kerülhetnénk el a pánikot? | Magyar Hang

A politikus közölte, nem kívánnak pártpolitikai csatározást csinálni a koronavírus-ügyből, de Kásler Miklós személye és tétovázó válaszai nem szolgálják a magyar emberek nyugalmát. – Orbán Viktor nevezzen ki olyan egészségügyért felelős minisztert Kásler helyett, aki határozott, és a magyar emberek bizalmát helyre tudja állítani a védekezésben! – zárul a párt egészségügyi szakpolitikusának közleménye.

Mi is beszámoltunk róla, hogy finoman szólva zavarosra sikeredett a miniszteri sajtótájékoztató. – Az emberi erőforrások miniszterének láthatóan fogalma sem volt róla, hogyan zajlik egy sajtótájékoztató, egyetlen érdemi választ sem tudott adni az újságírók kérdésére, legnagyobb jóindulattal hallgatva is összevissza beszélt. Egyszerre cáfolta a Semmelweis Egyetemet, az operatív törzs tagjait és saját magát egyetlen mondaton belül. Egy átlagos hírfogyasztó számára is egyértelmű volt, hogy nincs tisztában a helyzettel – írtuk az esemény kapcsán.