A Jobbik szerint Jakab a frakció beleegyezése nélkül írt alá szerződéseket százmillióért

A Jobbik szerint Jakab a frakció beleegyezése nélkül írt alá szerződéseket százmillióért

Jakab Péter Jobbik-elnök újraválasztása után 2022. május 7-én (Fotó: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A frakció beleegyezése nélkül írt alá szerződéseket 103 millió forintért Jakab Péter, állítja a Jobbik. A volt elnök mindezt pár nappal azelőtt tehette, hogy visszahívták a frakció éléről. Ráadásul további 83 millió forintért is aláírt volna szerződéseket, de ezt már nem fogadta be az Országgyűlés Hivatala, mert a párt képviselői közbeléptek. A párt sajtóosztálya utóbbi kapcsán a Telexnek azt mondta, az összeg számszerűleg csak részben és nagyságrendileg helyes. Jakab a frakció mellé kívánta venni azt a Bíró Lászlót, aki nemrég élesen neki ment a pártvezetésnek, többek között Gyöngyösi Márton lemondását követelve. Bírónak nemrég nem jött össze a regionális vezetői pozíció sem, de Facebook-oldalán állította, kritikáját nem emiatt fogalmazta meg.

Mindenesetre hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentést tettek Jakab Péter ellen, a Központi Nyomozó Főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) alá rendelte az ügyet, utóbbi pedig feljelentéskiegészítést tett.

Jakabnak a Jobbik belső szabályzata szerint egyeztetnie kellett volna a frakcióval a szerződésekről. Első körben mégis aláírt 103 millió forint értékben, négy évre megbízva olyan alkalmazottakat, akik a párt szerint hozzá, illetve asszisztenséhez, Molnár Enikőhöz kötődnek. Az említett szerződések felmondása most már komoly költségeket jelentene a párt számára.

„Egy munkavállalónak szerettem volna frakcióvezetőként, vagyis munkáltatóként a már létező munkaszerződését meghosszabbítani, négy munkavállalót pedig szerettem volna felvenni a frakcióhoz dolgozni nagyságrendileg 300 ezer forintos fizetéssel. A Jobbik a dolgozók felvétele helyett a dolgozók elbocsátását választotta” – fejtette ki Jakab a Telexnek a 83 milliós szerződések kapcsán.

Közben úgy tűnik, Jakab Péter egyre erőteljesebben dolgozik egy új szervezet létrehozásán. Hetek óta szólnak arról a hírek, hogy a volt elnök kifelé tarthat a Jobbikból, saját oldalán már leginkább A nép pártján-szlogent használja a pártnév helyett.