A kétszázezret közelíti az aktív fertőzöttek száma

A kétszázezret közelíti az aktív fertőzöttek száma

Antigén tesztes koronavírus-szűrésre felállított mobil mintavételező állomás a fővárosi Baross téren 2020. december 19-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 2967 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, a kór következtében pedig elhunyt 185 többségében idős, krónikus beteg – közölte vasárnapi közleményében a járványügyi tájékoztatás céljából létrehozott kormányzati honlap. Az összesítő szerint az aktív fertőzöttek száma a kétszázezret közelíti, jelenleg 197 447 fő. A statisztikák szerint 8099 főre emelkedett a Covid-19 áldozatainak száma, a kórból pedig lassan százezer, összesen 97 443 embernek sikerült felgyógyulnia.

A tájékoztatás szerint jelenleg 7022 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 520-an vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi adat egyébként csökkenő tendenciát mutat: tegnap 538-an, míg két napja 564-en voltak lélegeztetőgépen. Az összesítés szerint az aktív fertőzöttek 18, az elhunytak 20, míg a gyógyultak 22 százaléka budapesti.

Egy nappal korábban egyébként a miniszterelnök négy új gazdasági intézkedést jelentett be a járvánnyal összefüggésben, közte kedvezményes és részben vissza nem térítendő hitelt a gyermekes családoknak.

Ahogy eddig is minden nap, a kormányzati tájékoztatásban jelezték: a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések – így a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés – január 11-ig mindenképp érvényben maradnak.