A kormány meghosszabbította az önkormányzati adók emelésének tilalmát

A kormány meghosszabbította az önkormányzati adók emelésének tilalmát

Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok vezetőivel tartott konzultáción 2021. április 29-én (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hvg vette észre, hogy csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely gyakorlatilag meghosszabbította az önkormányzati adók megemelésének, illetve új adók kivetésének moratóriumát.

A döntést a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésével indokolják. Már tavaly decemberben is hoztak hasonló rendeletet, biztosítandó „a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmét”.

A konkrét rendelkezések szerint az idei és a jövő évi adóévben a helyi adók nem lehetnek magasabbak, mint tavaly ilyenkor voltak. Emellett az adómentességeknek és az adókedvezményeknek is változatlanul kell maradniuk. Új települési adót pedig nem lehet bevezetni. 

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby