A kormány meghosszabbította az önkormányzati adók emelésének tilalmát

A kormány meghosszabbította az önkormányzati adók emelésének tilalmát

Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok vezetőivel tartott konzultáción 2021. április 29-én (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hvg vette észre, hogy csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely gyakorlatilag meghosszabbította az önkormányzati adók megemelésének, illetve új adók kivetésének moratóriumát.

A döntést a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésével indokolják. Már tavaly decemberben is hoztak hasonló rendeletet, biztosítandó „a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmét”.

A konkrét rendelkezések szerint az idei és a jövő évi adóévben a helyi adók nem lehetnek magasabbak, mint tavaly ilyenkor voltak. Emellett az adómentességeknek és az adókedvezményeknek is változatlanul kell maradniuk. Új települési adót pedig nem lehet bevezetni.