A kormány tíz százalékos pedagógusbér-emelést ígér, és természetesen Brüsszelt hibáztatja

A kormány tíz százalékos pedagógusbér-emelést ígér, és természetesen Brüsszelt hibáztatja

Résztvevők a tanártüntetésen 2022. október 23-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Amíg nem kapja meg Magyarország a neki járó forrásokat, addig 10 százalékos pedagógusbéremelést tud megelőlegezni a kormány a nemzeti költségvetés terhére a mostani szankciós válságban. A további tervezett béremelés tehát már Brüsszeltől és a Magyarországnak járó uniós források érkezésétől függ” - olvasható a Belügyminisztériumnak az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményében.

A hír további részében tovább folytatódik „Brüsszel” és a visszatartott uniós források hibáztatása, amiért elmarad „a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbéremelés”.

A kormány állítólag azt tervezi, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 százalékát. De ha nem lesznek uniós források, akkor ez nem fog megvalósulni. Megjegyzik, hogy „A pedagógusbéremelést egyedül a baloldal veszélyezteti azzal, hogy továbbra is meg akarja akadályozni, hogy hazánk megkapja a neki járó forrásokat”.

A mostani 10 százalékos béremelés 143 146 iskolai és óvodai pedagógust érint, és az emelésre a kormány 67,6 milliárd forintot biztosít.

Címkék: tanárfizetés