A kormánysajtó szerint hamarosan magasabb bírságot kaphatnak a maszk nélküli vásárlók

A kormánysajtó szerint hamarosan magasabb bírságot kaphatnak a maszk nélküli vásárlók

Védőmaszkot viselő emberek a milánói Garibaldi vasútállomáson 2020. október 13-án. Az olasz kormány a koronavírus-járvány erősödésének megfékezése érdekében ettől a naptól kezdve újabb, 30 napra érvényes korlátozó intézkedéseket vezetett be: kötelezővé tette a szájmaszkhasználatot zárt helyiségekben és szabadtéren is hatéves kortól (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akárcsak a hatósági házi karantén, a kötelező bolti maszkviselés szabálysértése esetén is emelkedhet a vásárlókra kiróható ötezer forintos bírságösszeg – állítja a Magyar Nemzet nevén megjelenő kormánylap. Úgy tudják, már a kormány előtt is van az erről szóló javaslat.

Mint írták, az Országos Kereskedelmi Szövetség kezdeményezte a szigorítást, ezt maga a szervezet főtitkára, Vámos György mondta el a lapnak. – (...) nem lehet minden vevő mellé külön ellenőrt állítani, ezért az egyik látványos előrelépés az lehet, hogy a büntetési összeg elrettentő erejű emelése még nagyobb figyelemre készteti majd a vásárlót – fejtette ki a főtitkár. Hozzátette: szerint eleve visszatartó ereje van, ha a helyszínen megjelennek az egyenruhás rendőrök, akik egyébként első alkalommal csak figyelmeztetik a renitens vevőt.

Az Országgyűlés egyébként hétfőn döntött arról: 50 ezer forintról 150 ezer forintra növelte a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét.