Most már a magánszolgáltatókhoz menekülnek a betegek

Most már a magánszolgáltatókhoz menekülnek a betegek

Így megkerülhető a várólista is. Képünk csak illusztráció! (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aki teheti, hátat fordít az állami egészségügynek, és inkább a magánorvosi ellátásokat keresi. 

A Bank360.hu azt írja az MNB tájékoztatója alapján, hogy az idei első félévben 31 ezerrel nőtt az önsegélyező- és egészségpénztárak taglétszáma, ami most már meghaladja az 1,155 milliót, de más mutatók is arra utalnak, hogy a magyarok próbálnak áttérni a magánellátásokra. Az egészségpénztárak első féléves tagdíjbevétele 33,6 milliárd forintra ugrott, ez 25 százalékkal több, mint a tavalyi. A munkavállalók egyéni befizetései több mint 27, a munkáltatói befizetések csaknem 14 százalékkal nőttek 2023-hoz képest.

A második félév várhatóan még erősebb lesz, mert a júliusi-decemberi időszak hagyományosan (adóoptimalizálási okokból) forgalmasabb, mint az év első fele. Egy átlagos pénztártagnak 77,5 ezer forintja volt a számláján. Az MNB adataiból kiderül az is, hogy már nem a gyógyszer, hanem a magánorvosi ellátás áll az első helyen.