A Magyar Nemzet Magyar Pétert vádolja, szerinte a lapnál túl sokat isznak

A Magyar Nemzet Magyar Pétert vádolja, szerinte a lapnál túl sokat isznak

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Nemzet összesítése szerint Magyar Péter és családtagjai számos alkalommal igénybe vették a politikus által csak „VIP-részlegként” emlegetett speciális rendeltetésű centrumot a Honvédkórházban.

Mint ismeretes, Magyar nemrégiben egy Facebook-kommentben írta meg, hogy volt felesége, Varga Judit miniszteri rangja miatt kapott többször ellátást a részlegen. Emlékezete szerint kétszer kapott koronavírus elleni oltást, egyszer gyógyszert írtak fel neki, valamint néhányszor tesztelték a kórházban. A Magyar Nemzet szerint a világjárvány idején Magyar nyolcszor járt a részlegen, ahol Covid-teszteket végeztetett magán. Ezeken az eseteken kívül még kilencszer vette igénybe a részleg szolgáltatásait, egyszer hosszabb időre is. 2021-ben „mintegy tíz napig” tartózkodott a kórházban.

A Magyar Nemzet szerint Magyar családtagjainak is elintézte, hogy kezeltethessék magukat a részlegen, így édesanyja 15, nagyszülei pedig 55 alkalommal kaptak ellátást a kórházban. A cikk részletezi azt is, hogy ebből mennyi volt a fekvőbeteg-ellátás. A nagyszülők csak külön parancsnoki engedéllyel juthattak hozzá a szolgáltatáshoz, ezt Magyar közbenjárására kapták meg. A lap arról is ír, hogy a politikus egy közeli ismerősének is próbált kiemelt ellátást intézni, az ismerős keresztneveit és vezetéknevének kezdőbetűjét is leírják.

Takács Péter egészségügyi államtitkár korábban azt mondta, a Honvédkórház speciális részlegén olyan betegeket kezelnek, akiknek biztonsági okok miatt fokozott védelem jár. Például misszióban megsebesült NATO-katonák, szolgálat alatt megsérült rendőrök vagy nemzetbiztonsági szempontból különös védelmet igénylő állami vezetők.

Korábban, emlékeztet rá a 444.hu,  Bayer Zsolt is megírta a Magyar Nemzetben, hogy Magyar volt feleségére hivatkozva juttatta be szüleit és nagyszüleit a részlegre. Bayer az állításait sms-ekre alapozta.

A 444.hu megkérdezte a Belügyminisztériumtól, nem minősülnek-e személyes adatnak a nyilvánosságra hozott információk, helytállóak-e Bayer állításai, kinek a telefonjára érkeztek az sms-ek, és jogszerűen fért-e hozzá a publicista az üzenetekhez. Magyar Péter egy 444.hu cikke allatti kommentjében ezt írja: A Magyar Nemzetnél megint sokat ittak, Egyrészt, 90 százalékban hazugság , amit írnak (életemben nem feküdtem a Honvéd Kórház VIP-részlegén, 11 napot nem is voltam soha kórházban).A Covid-teszteket a volt feleségem miatt végeztettük ott, amikor külföldre kellett kísérnem. Továbbá hiába hazudoznak a családtagjaimról, tudomásom szerint egyikük sem járt abban a hat kórteremben, a i a VIP-részleget jelenti és golyóálló üveggel és lehallgatás-védelemmel van ellátva – írja. 

Címkék: Magyar Nemzet, VIP, Magyra