A médiahatóság a kormányszimpatizáns oldalról: nem sajtótermék

A médiahatóság a kormányszimpatizáns oldalról: nem sajtótermék

Bloggá minősítette magát a Minden Szó (Forrás: MindenSzó.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezárult a Médiahatóság eljárása a MindenSzó.hu kormányszimpatizáns oldallal szemben. Január elején megírtuk, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatását kértük arról, miért kerülheti meg a híroldalakra kötelező szabályokat a látványosan híroldalként viselkedő Minden Szó. A lapon impresszumot nem találtunk, és az NMHH sajtótermék-listáján sem bukkantunk a „politikailag inkorrekt portál” nevére. A Médiahatóságtól januárban azt a választ kaptuk: „Tájékoztatjuk, hogy a portál valóban nem szerepel a nyilvántartásban, azaz bejelentés annak közzétevőjétől nem érkezett, újságírói megkereséssel eddig nem fordult a hatósághoz, de levele nyomán az NMHH ellenőrzési eljárást indít az ügyben.”

Nem jegyeztette be magát a Minden Szó, vizsgálódik a médiahatóság | Magyar Hang

A Mindenszó.hu szerkesztői csapata követeli, hogy a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium rúgja ki az ellenzéki tüntetésen felszólaló Nagy Blankát. A tanuló egy kecskeméti demonstráción támadta durva stílusban az államfőt, amivel nemcsak a kormánykritikus sajtó figyelmét keltette fel, de a kormánypárti közeg felháborodását is maga után vonta.

A Kommunikációs Igazgatóság válaszában kitért rá, mi teszi a hírportált, az említett jellemzők közül pedig többről úgy láttuk, megáll a Minden Szó esetében is. „Egy weboldal esetében egyszerre kell fennállnia négy feltételnek: annak, hogy nyújt-e gazdasági szolgáltatást, visel-e szerkesztői felelősséget, van-e tájékoztatási, szórakoztatási vagy oktatási célja, illetve a nyilvánosság számára hozzáférhető-e” – üzente az NMHH.

A Médiahatóság most az eljárás lezárulásáról tájékoztatta lapunkat. „A domain használója által megküldött nyilatkozat értelmében a mindenszo.hu nem minősül sajtóterméknek, melyre tekintettel az NMHH megállapította, hogy a médiatörvény alapján a tartalmat impresszum-feltüntetési kötelezettség nem terheli. Jogsértés hiányában tehát általános hatósági felügyeleti eljárás megindítása nem indokolt” – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

Érdekes, hogy ennek ellenére mégis feltűnt egy impresszum aloldal a Minden Szó-n, ahol viszont az e-mail címükön és az üzenetküldési lehetőségen túl mást nem találunk. Legutóbbi cikkünk óta a Nagy Blanka kirúgását követelő írást is eltüntette az oldal, sőt, fejlécében átcímkézte magát. Míg a múltkori cikkünk közzétételekor még „politikailag inkorrekt portál”-nak nevezte magát, ehelyett már a „politikailag inkorrekt blog” van használatban.