Ezért zárják be átmenetileg a debreceni repülőteret

Ezért zárják be átmenetileg a debreceni repülőteret

A Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe érkezik a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2024. április 19-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A csütörtök este 18 órakor végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén (a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt), amelynek következtében – a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva – a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek – közölte a repülőtér az MTI-vel.

A hiba kijavítása – időjárási körülmények függvényében – legalább egy hetet vesz igénybe. Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket és erről az utazóközönséget tájékoztathassák – jelezte a repülőtér. A Debrecenből induló és oda érkező utasokat kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve az utazási irodáknál. 

A reptér egyébként nem csak az időjárás miatt van nehéz helyzetben. A Wizz Air nemrég jelentette be, hogy bezárja debreceni bázisát, az ott állomásozó gépét Ferihegyre költözteti át.

Frissítés:

Közleményt juttatott el lapunknak a Wizz Air a Debreceni Nemzetközi Repülőtér ideiglenes bezárásával és a pénteki, Lárnakába tartó járat átütemezésével kapcsolatban. – A Debrecen Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának lezárása előreláthatólag minden július 12. és 15. közötti, Debrecenből induló vagy oda érkező járatot érint. A Wizz Air munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy az extrém időjárási viszonyok miatt kialakult helyzet ne tehesse tönkre utasai nyaralását, így az összes érintett járatot Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre irányítják át. A légitársaság buszok segítségével juttatja el az utasokat Debrecenből a fővárosba, illetve a visszaérkező, ezt igénylő utasokat Budapestről szintén buszokkal szállítják Debrecenbe – írták. Mint hozzátették, néhány menetrendi változás következhet annak érdekében, hogy mind a budapesti, mind a debreceni utasok elérjék úti céljukat. Ezért az eredetileg július 12. reggelén Debrecenből induló, majd Budapestre áthelyezett, Lárnakába repülő járat ma este száll fel.

 

Címkék: Debrecen, repülőtér