A populista brazil elnöknek, Bolsonarónak kampányol Orbán Viktor – videó

A populista brazil elnöknek, Bolsonarónak kampányol Orbán Viktor – videó

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Jair Bolsonaro brazil államfő (b) és Orbán Viktor kormányfő, miután sajtónyilatkozatot tettek tárgyalásuk után a Karmelita kolostorban 2022. február 17-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedves brazil barátaim, önök fontos választásra készülnek! Én több mint harminc éve szolgálom a hazámat itt Európában. Sok vezetővel találkoztam, de nagyon kevés olyan kiemelkedőt láttam, mint az önök elnöke – hízeleg Jair Bolsonaro brazil elnök kampányvideójában a magyar miniszterelnök.

Ezt a videót Jair Bolsonaro osztotta meg a Twitterén – vette észre a 444.hu.

Orbán Viktor a következőképpen folytatja a brazil elnök dicséretét: „Nagy megtiszteltetés volt megfigyelni és megtanulni, ahogyan csökkentette az adókat, ahogy stabilizálta a gazdaságot, ahogy visszaszorította a bűnözési rátát, és Brazília számára egy fényesebb jövőt készített elő.”

A magyar miniszterelnök a videót azzal zárja: „Azt kívánom, hogy folytathassa a munkáját, és önök Brazíliában mindannyian élvezhessék ennek áldását! Olyan elnökről beszélünk, aki a mai progresszív, liberális világuralom mellett is elég bátor volt ahhoz, hogy Brazíliát helyezze mindenek elé, és a Jóistent mindannyiunk fölé. Sok sikert kívánok Önöknek, go Bolsonaro!”

Brazíliában vasárnap tartják a választásokat, a 2019 óta hivatalban lévő populista Bolsonaro legnagyobb ellenfele a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva.