A rendőrség figyelmeztet: Óvatosan a petárdával!

A rendőrség figyelmeztet: Óvatosan a petárdával!

Felhasznált és hátrahagyott szilveszteri pirotechnikai eszközök Debrecenben, egy lakótelepi parkban 2019. január 2-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásároljanak. Tanulmányozzák minden esetben a forgalmazás helyén kifüggesztett vásárlói tájékoztatót a termék gond nélküli visszavásárlása érdekében – írták a police.hu-n jelezve, hogy ellenőrzik is az árusokat.

Például a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a megyében 22 helyszínen engedélyezte december 28. és december 31. közötti időszakban a pirotechnikai termékek árusítását, amelyek többnyire a bevásárlóközpontok parkolóiban találhatóak. Ezeket a rendőrök a NAV és a megyei katasztrófavédelemi igazgatóság munkatársaival közösen ellenőrzik. Ilyen hatósági közös kontrollt végeztek december 28-án Győrben, a délelőtti órákban. A tűzijáték termékeket árusítókat az elkövetkező napokban is folyamatosan ellenőrizni fogják.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet: a pirotechnikai tevékenység nem sértheti, illetve nem veszélyeztetheti az emberek és állatok életét, testi épségét, egészségét, valamint az állampolgárok vagyonát, a természeti és az épített környezetet, továbbá a tűzvédelmi szabályokat minden esetben be kell tartani.

A szabályokról bővebben a megyei rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán olvashatnak.

Címkék: NAV, petárda, tűzijáték