A szakmunkás-bérminimum is emelkedhet

A szakmunkás-bérminimum is emelkedhet

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke (Forrás: YouTube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A minmálbér 200 ezer forintra emelésével a szakmunkás-bérminimum mintegy 250 ezer forintra nőne – mondta a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke szerda reggel a közszolgálati M1 csatornán a nemzeti konzultációról szólva.

Palkovics Imre kifejtette: a minimálbér és a szakmunkás-bérminimum „mindig együtt mozog"; az emelés után egy kezdő szakmunkás már „korrekt bérnek nevezhető" fizetést vihet haza. A minimálbér emelése további béremelkedést eredményezhet – folytatta –, hiszen a munkáltatók csak így tarthatják meg a versenyképes munkaerőt.

– Tehát arra lehet számítani, hogy a teljes magyar bérskála ennek köszönhetően meg fog emelkedni – tette hozzá, hangsúlyozva: eddig sem volt semmilyen káros hatása a minimálbér emelésének, mert a magyar gazdaság fundamentumai erősek, és most sem számít például elbocsátásokat vagy a munkanélküliség növekedésére. „Az emelést egy lépcsőben végre lehetne hajtani, de ha a politika úgy dönt, két lépcsőben is bevezethető” – fűzte hozzá.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Márki-Zay Péterrel, Chikán Attilával és Enyedi Ildikóval! Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Kire szavaztak a közélet ismert arcai? Milliókat érnek Szijjártó helikopterezései, de egy fillért sem fizet érte! Keresse a friss Magyar Hangot, Budai Hang mellékletünkkel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt