A szakszervezet szerint több száz dolgozónak tartozik a MÁV

A szakszervezet szerint több száz dolgozónak tartozik a MÁV

Lázár János építési és közlekedési miniszter érkezik a MÁV Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának alakuló ülésére a MÁV budapesti székházban 2023. május 15-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem hatszáz dolgozójának tartozik szerződéses megbízásaik kifizetésével hónapok óta a MÁV Zrt., a kifizetés felgyorsítására a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) Lázár János közbenjárását kéri.

A szakszervezet szerdai, MTI-nek küldött közleménye szerint a MÁV azok kifizetésével adós, akik különféle projektekben, munkaidőn kívül, szerződés alapján dolgoztak a vasúttársaságnak. Közölték: ilyen tartozása van a cégnek azok felé például, akik a székház költöztetésében működtek közre. A VSZ többször követelte az érintettek jogos pénzét, ám ígéreteknél többet nem kaptak a vezetőségtől.

Meleg János, a VSZ elnöke végtelenül felháborítónak tartja, hogy a fizetés halogatásával megalázó helyzetbe hozza a cég éppen azokat, akik a vasút iránti lojalitásból hajlandóak voltak a vállalat számára fontos és sürgős munkákat a szabadidejükben elvégezni – írták. Az elnök, a miniszternek írt levélben leszögezte: reméli, Lázár János is fontosnak tartja, hogy az elvégzett munkáért mielőbb jogos pénzükhöz jussanak a vasutasok.