A Volánbuszra nem szállhatnak fel hamarosan azok, akiken nincs maszk

A Volánbuszra nem szállhatnak fel hamarosan azok, akiken nincs maszk

(Fotó: Wikipédia/Hunyadim)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető szeptember 15-től, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre – közölte az ATV Híradó. A csatorna szerint mindez abból az utasításból derül ki, amelyet a Volánbusz küldött ki a szolgálati helyeken dolgozó sofőröknek. Az intézkedésekről szóló levél tartalmát a Közúti Közlekedési Szakszervezet is megerősítette a híradónak.

A Volánbusz néhány órával később ugyanakkor azt írta, hogy „teljes mértékben téves az az információ, amely egy belső utasításra hivatkozva azt állítja, hogy társaságunk bírsággal sújtaná azokat az autóbusz-vezetőket, akik védőmaszk nélküli utast engednek fel a fedélzetre. A Volánbusz nem adott ki ilyen tartalmú utasítást, és sem az autóbusz-vezetőket, sem az utasokat nem bírságolja meg, utóbbiakat viszont kizárja az utazásból a szabályok be nem tartása esetén”.

Szeptember közepétől a vállalat munkatársai kötelesek kizárni azokat az utazásból, akik nem viselnek maszkot. Ha pedig rendőrségi ellenőrzést kapnak, akkor mind az utasok, mind a cégnél dolgozó kollégák is 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságra számíthatnak, ha nincs rajtuk maszk.

Budapesten is szigorítanak, mint megírtuk, 8000 forintra bírságolhat a BKK-ellenőr, ha valaki nem vagy szabálytalanul viseli a maszkot a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján.