Adventi videóüzenetet küldött Erdő Péter, a járványról is beszélt

Adventi videóüzenetet küldött Erdő Péter, a járványról is beszélt

Erdő Péter bíbros-prímás, esztergom-budapesti érsek (Fotó: NEK/Ambrus Marcsi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén november utolsó vasárnapjára esik advent első vasárnapja, ennek előestéjén fogalmazta meg gondolatait Erdő Péter bíboros. A Magyar Katolikus Egyház feje több társadalmi csoportot is szóba hozott a karácsonyra készülő üzenetében, többek között az egészségügyi dolgozókat és a pedagógusokat, de hangsúlyozta a család szerepét is.

„A világjárvány ideje sokak számára gyászt, csüggedést, elbizonytalanodást jelentett. Pedig ez az alkalom arra, hogy elgondolkozzunk az életünkről. Mert az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé. Gondoljunk a híd építésére” – fogalmazott Erdő Péter, majd három hídról és ezek megépítésének fontosságáról beszélt.

„Az élet hídját kell megépítenünk. Különösen dolgoznak ezen maguk a szülők is, de az orvosok a betegápolók, mindazok, akik az egészségünket és az életünket védik. De meg kell építenünk a szeretet hídját is. A szeretetet pedig leginkább a családban lehet továbbadni a felnövekvő nemzedéknek. De tovább kell adnunk, meg kell építenünk  a tudás hídját is. Mindazt, amit az emberiség tudásban felhalmozott tovább kell adnia  a jövőnek, hogy tovább építhessék a következő nemzedékek. A pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok mind-mind ezen fáradoznak."

A bíboros üzenete végén ismét felhívta a figyelmet a 2021 szeptemberében Budapesten megrendezésre kerülő keresztény világeseményre, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra: „Isten nem hagyja magára az emberiséget. Ő itt jár velünk a történelem útján és vár bennünket egy boldogító  örök találkozásra. Itt a Földön is ragadjuk meg a találkozás alkalmait! Gondoljunk arra, hogy 2021 szeptemberében itt Budapesten  eucharisztikus világkongresszus lesz! Találkozzunk Krisztussal Budapesten, legyen Ő életünk sugárzó társa, legyen Ő az, aki optimizmust és örömet hoz az életünkbe!” – zárta mondandóját Erdő Péter.