Agráregyetemi hallgatókat köteleznek ingyen „önkéntes” munkára a vadászati kiállításon

Agráregyetemi hallgatókat köteleznek ingyen „önkéntes” munkára a vadászati kiállításon

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke (k), Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője (b) és Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban tartott sajtótájékoztatón 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Átlátszó Oktatás birtokába jutott levél szerint Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatókat kötelez arra, hogy önkéntesnek nevezett munkát végezzenek fizetés nélkül a hamarosan nyíló nemzetközi vadászati kiállítás során. A vadászati kiállítás 77 milliárd forintos költségvetéséből sajnos nem jutott forrás a tanítási időben dolgoztatott egyetemisták díjazására.

A lap egy hallgatótól kapta meg az emailt, amelyben a MATE arról tájékoztatja, hogy egyhetes önkéntes munkára kötelezik. Más hallgatók, konkrétan az egyetem minden természetvédelmi mérnök alapszakos, nappali tagozatos hallgatója is hasonló leveleket kapott.

A hallgatók kénytelen önkéntes szerződést kötni a szervező céggel. Az igazolja a munkájukat, ad nekik inni (ásványvizet) és ebédet. Egyéb javadalmazás nem lesz. Az Áltlátszó Oktatás szerint nem érthető, hogy az egyetemnek milyen joga van arra, hogy hallgatóit egy másik helyszínen végzett munkára kényszerítse.

Ennek érdekében azonban még külön eligazító napot is szerveznek, Heltai Miklós, a Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet igazgatója pedig a levél végén egyértelművé teszi, hogy ez az önkéntesség nem a szabadon választott önkéntesség: „Mindenki részvételére feltétlenül számítunk!”