Akár már a jövő héten is elindulhat a Telex, a távozott indexesek lapja

Akár már a jövő héten is elindulhat a Telex, a távozott indexesek lapja

Az új indexes portál induló oldala: a Telex

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Munk Veronika, az Index távozott főszerkesztő-helyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy őket is meglepte az, hogy néhány nap alatt 25 ezer embertől kaptak adományokat az új, Telex című újságra, amelynek Munk lesz a főszerkesztője. Ez azonban csak az induláshoz elég szerinte.

Mindenesetre az első napok kampánya annyira sikeres volt, hogy a Telex akár egy-két héten belül elindulhat. Jelenleg a szerkesztőségi rendszer felépítésén dolgoznak. Az új lapnál változni fog a struktúra az indexbéli szerkesztőséghez képest. Mások lesznek a rovatvezetők, főszerkesztő-helyettesek. Ennek részben a csökkent létszám, részben az egyes emberek érinő versenytilalmi korlátozások az okai.

Munk Veronika elmondta, hogy a céljuk az, hogy akkor szerkesztőségük legyen, amellyel folyamatos és alapos hírszolgáltatást tudnak nyújtani. Ha lesz is befektető, az alapítók és az újságírók kezében kell maradnia a döntő szónak, illetve az esetleges befektetőnek el kell fogadnia az alapelveiket.

Pusztán reklámokból és támogatásból nem látja életképesnek az új lapot, így annak előfizetésessé kell válnia.

(HVG)

Címkék: Index, Munk Veronika, Telex