Aszódi kettős gyermekgyilkosság: Öt rendőr is fegyelmit kapott a mulasztások miatt

Aszódi kettős gyermekgyilkosság: Öt rendőr is fegyelmit kapott a mulasztások miatt

Bűnügyi helyszínelők az aszódi társasházban (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezárult az a tényfeltáró vizsgálat, melyet Balogh János országos rendőrfőkapitány rendelt el az egész országot megrázó aszódi kettős gyilkossággal kapcsolatos rendőri mulasztások miatt – írta a 24.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte a lappal, hogy öt rendőrrel szemben indítottak fegyelmi eljárásokat, amelyekben különböző mértékű – jelentős tárgyi súlyú – fenyítéseket szabtak ki. A vizsgálat szerint a bizonyított szakmai mulasztások nem voltak befolyással a bűncselekmény végkifejletére, a gyermekek halálára.

Májusban egy apa baltával végzett a 14 és 16 éves lányával Aszódon a láthatás ideje alatt. A férfi a tette után öngyilkos akart lenni. Felidézték, az anya jelentette be a lányai eltűnését a rendőröknek, és azt is elmondta, hogy szerinte veszélyben vannak, de így is egy hét kellett ahhoz, hogy fény derüljön a brutális kettős gyilkosságra. A rendőrök kivonultak ugyan a házhoz, ám nem mentek be. A portál az ORFK válaszából – miszerint a szakmai mulasztások nem voltak befolyással a gyerekek halálára – arra következtetett, hogy vélhetően a két lány már halott volt akkor, amikor a rendőrök először kimentek a házhoz.

Azt is írták, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes megosztotta a szakmai hiányosságokból levonható tapasztalatokat a különböző szolgálati ágaknál dolgozó szakemberekkel.