Átadták a felújított Blaha Lujza teret

Átadták a felújított Blaha Lujza teret

A felújított fővárosi Blaha Lujza tér az átadás napján, 2022. december 10-én. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eseményen Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy az eső ellenére szép ez a nap, mert komoly adósságot jöttek törleszteni. Úgy fogalmazott, hogy a város közepén egy liget jött létre, amely tavasszal látszani fog.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy nagyon más lett a Blaha Lujza tér, amely – vélekedett – 55 év után végre méltó a nevéhez, a múltjához.

Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos érdekesnek, ugyanakkor örvendetesnek nevezte, hogy olyanokkal áll egy színpadon, akikkel nem szokott. Megjegyezte: nem tudja, mikor lesz még ilyen alkalom.

Azt mondta, hogy évtizedek óta áldatlan állapotok uralkodtak a téren, tartoztak a felújítással. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a beruházás átívelt önkormányzati ciklusokon, és az előző városvezetés nem így képzelte el a kivitelezést.

(MTI)