Ausztria is tömeges tesztelésbe kezd decemberben

Ausztria is tömeges tesztelésbe kezd decemberben

Sebastian Kurz osztrák kancellár egy bécsi sajtótájékoztatón vesz részt 2020. június 16-án, ahol a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozására összeállított gazdaságélénkítő csomag összegének növeléséről beszélt (Fotó: MTI/AP/Ronald Zak)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ausztria a kijárási korlátozások feloldása után, december 7-től Szlovákiához hasonlóan tömeges tesztelésbe kezd – vette észre a 444 a Die presse cikkét. Mint írták, Sebastian Kurz kancellár szombaton jelentette be, hogy keddtől december 6-ig országos, egész napos kijárási tilalmat rendelnek el, mert a november 3-án életbe léptetett korlátozások nem lassították le a vírus terjedését. Vasárnap pedig már azt közölte: ha ez lejár, akkor december 7-től a tanárokat fogják első körben letesztelni antigén gyorstesztekkel, majd ezt követően az egész lakosságot még karácsony előtt. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az idei karácsony a „lehető legbiztonságosabb” legyen.

Az, hogy Ausztria hogyan védekezik, Magyarország számára különösen érdekes, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök több alkalommal is elmondta, az ország számára a „laboratórium”, és a magyar járványhelyzet némi lemaradással eddig jellemzően hasonlóan alakult nálunk, mint az osztrákoknál. Emiatt Orbán Viktor Sebastian Kurz osztrák kancellárt is arra kérte korábban, ossza meg tapasztalatait.