Az akkuipar is rendkívül sokat fial Mészáros Lőrincnek

Az akkuipar is rendkívül sokat fial Mészáros Lőrincnek

Mészáros Lőrinc, a V-Híd Csoport többségi tulajdonosa (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2017 óta több mint ezermilliárd forint értékben ígért el vagy fizetett ki a magyar állam támogatásokat akkumulátoripari beruházásokra. Az ágazat Magyarországra telepítése azonban nemcsak ezért költséges, hanem azért is, mert a nagyobb gyárak működéséhez komoly infrastruktúra-fejlesztésekre is szükség van, amelyeket szintén a magyar állam fizet – írta meg a Telex.

A portál megpróbálta összegyűjteni, milyen, az akkumulátoriparhoz kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztéseket jelentettek be az elmúlt években, ezek mennyibe kerültek, és kik nyerték az azokra kiírt közbeszerzéseket. És bár számos beruházásnál még nem hirdették ki a közbeszerzések győzteseit, akadt azonban tizenhárom olyan, amelyekről már minden adat elérhető. Ezek jellemzően víziközmű-, közút- és vasútfejlesztések. A tizenhárom beruházás összértéke 260 milliárd forint, azokat egyetlen kivétellel önállóan vagy egy konzorcium részeként a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. vagy V-Híd kivitelezheti.

Címkék: Mészáros, akkuipar