Az ellenzék közös jelöltje nyerte a II. kerületi időközi egyéni önkormányzati választást

Az ellenzék közös jelöltje nyerte a II. kerületi időközi egyéni önkormányzati választást

A II. kerületi polgármesteri hivatal a budapesti Mechwart ligetnél (Fotó: Vadaro/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Választási Iroda közzétett adatai szerint az ellenzék, a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd közös jelöltje, Nagy Eszter nyerte az időközi önkormányzati képviselői mandátumra kiírt választást. Az urnák elé a választásra jogosultak 41,44 százaléka (1991 fő) járult, és közel kétharmaduk, 60,81 százalékuk, azaz 1204 fő szavazott Nagy Eszterre.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Bálványkövi István a szavazatok 36,06 százalékát (714 fő) tudta csak megszerezni. A harmadik induló a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje volt, Hildebrand Krisztián 62 voksot kapott.

Az időközit azért írták ki, mert júliusban elhunyt a Demokratikus Koalíció kerületi szervezetének vezetője, a 78 éves Tompa János képviselő.

A budapesti II. kerületi mellett az ország három pontján, a Békés megyei Hunyán, a Pest megyei Zebegényben és a Komárom-Esztergom megyei Dunaalmáson tartottak időközi önkormányzati választásokat, de csak a II. kerületben mérették meg magukat egymással a kormánypártok és az ellenzék jelöltjei.