Az Emmi meghazudtolta Orbánt

Az Emmi meghazudtolta Orbánt

Egy lakó megkapja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját az ürömi Platán Idõsek Otthonában 2021. január 16-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy mindenki, mi is megírtuk, Orbán Viktor a cseh miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy

„Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk”

Ezt nem nagyon lehet másképpen értelmi, mint úgy, hogy nem fogják előre tudatni az emberekkel, hogy milyen oltást fognak kapni. Ott pedig majd kész helyzet elé állítják őket, mintha csak egy tisztességtelen termékbemutatón lennének.

Az „elmegy a sor végére”, aki nem fogadja el kitételt pedig sokan nyílt zsarolásként értelmezték, amivel a kormány a szinte senki által nem kívánt orosz vagy kínai vakcinákat akarja rákényszeríteni az emberekre, azzal fenyegetve őket, hogy ha visszautasítják, csak mindenki más után számíthatnak oltásra.

Most azonban az ATV kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt válaszolta, hogy nem is úgy van az:

„Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést.”

Ha pedig valaki nem fogadja el, akkor „az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést.”

Nem tudni, mi okozhatta e gyors hátraarcot, illetve hangnemváltást. Illetve azt sem tudni, hogy mikor fog következni az újabb hátraarc és hangnemváltás.