Az exfideszes polgármester bejelentette: függetlenként indul Csepelen

Az exfideszes polgármester bejelentette: függetlenként indul Csepelen

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j) és Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület polgármestere az Összetartozás házának felavatásán Csepelen a nemzeti összetartozás napján, 2021. június 4-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Közösen Csepelért Polgári Egyesület jelöltjeként indul a 2024-es önkormányzati választáson Borbély Lénárd, aki 2013 óta a kerület polgármestere – írta meg az Index. 

A hivatalban lévő polgármester korábban Németh Szilárd közeli munkatársa volt, ám idén tavasszal a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, aki a Fidesz alelnöke és a csepeli választókerület elnöke is egyben, Borbélyt alpolgármesterével együtt kiszorította a pártból. Németh kezdeményezésére a helyi pártszervezetet is feloszlatták, majd újjáalakították, ahova a polgármestert nem engedték be.

A polgármester már tavasszal, röviddel a kizárása után jelezte, hogy a megromlott viszony ellenére nem száll ki a politikából, és jövőre újra megméretteti magát a júniusi önkormányzati választáson. Borbély civil szervezete mind a 12 csepeli választókerületben indít pártfüggetlen, saját jelöltet. Borbély azt mondta, hogy a főpolgármesteri választáson nem Karácsony Gergelyt, hanem az egyelőre ismeretlen fideszes jelöltet támogatják majd. Ugyanakkor az Index helyi információkra hivatkozva azt írja, nem zárható ki, hogy a Fidesz színeiben helyben maga Németh Szilárd száll ringbe a polgármesteri székért. A XXI. kerületben nagy küzdelem várható: a DK (az MSZP támogatásával) Paál Gézát, a Momentum Dukán András Ferencet indítja.