Az MSZP a túl magas és a túl alacsony nyugdíjakat is ellenzi

Az MSZP a túl magas és a túl alacsony nyugdíjakat is ellenzi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP szerint a nyugdíjrendszernek nem feladata a rendkívül magas fizetések befogadása, vagyis kirívóan magas és kirívóan alacsony nyugdíjakat sem szabad megengedni Magyarországon - mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kórozs Lajos kifejtette, az MSZP jövő évi kormányra kerülése esetén egy nyugdíjkorrekciós programot dolgoznak ki az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására. Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy jelenleg 28 500 forint az öregségi nyugdíj legkisebb összege, ezért azt a mindenkori minimálbér legalább 50 százalékára emelnék.

Kiemelte, a nyugdíjemelések meghatározásánál visszatérnek a vegyes, úgynevezett svájci indexáláshoz, ami azt jelenti, hogy a járandóságok növelésénél nemcsak az inflációt, hanem a bérek növekedését is figyelembe vennék. Az MSZP emellett biztosítaná a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét az erre rászorulóknak, továbbá minden olyan rokkantat kártalanítanának, akik sérelmet szenvedtek el az Orbán-kormány intézkedései miatt - mondta Kórozs Lajos.

(MTI)

Címkék: MSZP, nyugdíj