Az MSZP-elnök szerint Kövér „hírzárlatot” rendelt el Völner ügyében

Az MSZP-elnök szerint Kövér „hírzárlatot” rendelt el Völner ügyében

Tóth Bertalan (Tóth Bertalan / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Völner Pálról szeretett volna kérdéseket feltenni Tóth Bertalan, de szerinte Kövér László hírzárlatot rendelt el az ügyben. Az MSZP elnöke erről Facebook-oldalán írt, arra a következtetésre jutva, hogy a miniszterek nem nyilatkozhatnak a „Völner–Schadl-féle fideszes korrupciós botrányról”. A házelnök ugyanis visszautasította az írásbeli választ igénylő kérdéseit, amelyeket a kormány összes tagjának elküldött két hete.

Tóth Bertalan a korábbi igazságügyi államtitkár szavai kapcsán érdeklődött volna. A lehallgatási iratok szerint ugyanis Völner arról beszélt, hogy az Emmi szerinte egy trágyadomb, „olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek. Csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta embert.” Az MSZP elnöke kíváncsi volt, mi Orbán Viktor és a miniszterek véleménye erről.

Továbbá érdeklődött, lehet-e mindez magyarázat arra, hogy „az Emminek feltett írásbeli kérdésekre adott válaszok jellemzően színvonalat nélkülöző, személyeskedő jellegűek, ugyanakkor nem adnak tartalmi választ a feltett kérdésekre, ezzel alaptörvény-ellenesen kiüresítve a képviselők parlamenti ellenőrzési jogát?” És arról is érdeklődött, lehet-e mindez magyarázat „az oktatási és az egészségügyi rendszer lezüllesztésére”.

A társelnök úgy látja, megijedtek a kérdéseitől. Rétvári Bence államtitkár kérésére ugyanis Kövér László visszautasította, hogy válaszokat adjanak ezekre. A házelnök szerint a feltett kérdések nem érintenek kormányzati feladatkört.