Az operatív törzs elmondta, hogyan vásároljunk bronzvasárnap

Az operatív törzs elmondta, hogyan vásároljunk bronzvasárnap

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én (Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze egyetlen kérdést tartottak felolvasásra érdemesnek az operatív törzs pénteki „sajtótájékoztatóján”. Ez a következő volt: mit ajánl Müller Cecília azoknak, akik bronzvasárnapon személyesen, és nem online vásárolnának? Az országos tiszti főorvos meg is tette javaslatát, ami szerint vásárlás előtt érdemes otthon megtervezni, mit és hol szeretnénk venni. Menjünk céltudatosan, és még véletlenül se fogdossunk olyan tárgyakat, amiket sokan fogdosnak – érkezett a jó tanács az országos tiszti főorvostól. Biztos,ami biztos, inkább vásároljunk otthon – zárta válaszát Müller Cecília.

A „sajtótájékoztató” elején az operatív törzs ismertette a reggeli számokat, amikről korábban már mi is beszámoltunk. Az ügyeleti központ vezetőhelyettese, Kiss Róbert elmondta, eddig összesen 94 üzletet zárattak be a szabályok megsértése miatt. Kecskeméten egy edzőteremben fedeztek fel három embert, míg Budapesten egy pékség bejáratára tettek lakatot a nem megfelelő maszkhasználat miatt. A kijárási tilalmat eddig 9165-en sértették meg. Szóba került az egészségügy állapota is, a tiszti főorvos pedig elmondta, nagyjából 1200 fő kirendelt orvos van jelenleg.

Müller Cecília arról beszélt, hogy most nagyon oda kell figyelni az alapbetegségekre, például a cukorbetegségre, fontos ezeket most „karbantartani.” Megtudhattuk itt is, hogy a karácsonyi időszakról hétfőn születik döntés, a szabályokat pedig akkor is szigorúan be kell majd tartani, mondták. Müller azért említett pozitívumokat is: 68 005 fő már meggyógyult.