Az orvosi kamara szerint néhány egészségügyi dolgozó is tévhiteket terjeszt

Az orvosi kamara szerint néhány egészségügyi dolgozó is tévhiteket terjeszt

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke (Fotó: Kleb Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Orvosi Kamara sajnálattal tapasztalta, hogy – akár a nagyvilágban, úgy nálunk is – vannak megtévesztett, hangos csoportok – adtak hangot elégedetlenségüknek csütörtökön.

Közleményükben úgy fogalmaztak: „Sajnáljuk, hogy néhány egészségügyi dolgozó – hivatásából elvárható szakmai tudásával összeegyeztethetetlen módon – tévhiteket terjeszt”. Arra azonban nem tértek ki, hogy pontosan mely egészségügyi dolgozó által terjesztett állítással nem értenek egyet.

A MOK mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, hordjon maszkot, mosson rendszeresen kezet, valamint hogy tartson megfelelő távolságot másoktól.  – A magyarországi hatályos egészségügyi törvény előírja, hogy a közösségi érdek az egyéni jogoknál előbbre való, és ugyanígy foglalt állást az állampolgári jogok biztosa is. A járványveszély pedig ilyen helyzetet teremt a világ valamennyi demokráciájában – írta a szervezet.