Az ötödik emeleten szivárgott a füst, nagy erőkkel vonultak ki a Kútvölgyi Kórházhoz

Az ötödik emeleten szivárgott a füst, nagy erőkkel vonultak ki a Kútvölgyi Kórházhoz

Tűzoltókocsik a budapesti Kútvölgyi kórház előtt 2020. november 22-én (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenegy tűzoltóautó és a rendőrség is kivonult a budapesti Kútvölgyi Kórházhoz – jelenetette a helyszínen tartózkodó kollégánk. Beszámolója szerint a tűzoltó egységek Hegyvidék mellett a XI. és a II. kerületből érkeztek. Tudósítónk beszámolója szerint a 5. emeleten füstöt észleltek. Az ablakokban zöldruhás egészségügyi alkalmazottakat lehetett látni, akik a folyosón várták a füst megfékezését.

Tűzoltókocsik a budapesti Kútvölgyi Kórház előtt 2020. november 22-én (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

A koronavírus-tesztelést a tűzoltók kiérkezésekor, miként az az egyik felvételünkön is látszik, felfüggesztették.

Koronavírust tesztelő egészségügyi dolgozók a budapesti Kútvölgyi Kórház előtt 2020. november 22-én (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Közben sikerült elérnünk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét. Kisdi Máté lapunknak elmondta, hogy az ötödik emeleten egy szervízalagút nyílásából áradt enyhe füst, amit kézi tűzoltóeszközökkel visszaszorítottak. Az eset egy üresen álló kórteremben történt, az épületből nem kellett fekvőbetegeket kihozni. A szóvivő hozzátette, hogy szakértők vizsgálják a füst eredetét.